SAJTÓKÖZLEMÉNY

Európai Uniós támogatásból új eszközbeszerzés valósult meg Kazincbarcika városban

2011. szeptember 7.

Az ONGROBAU Vegyipari Építészeti Karbantartó és Kivitelező Kft. 7,96 millió forint támogatást nyert a „Mikro-, kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

Az ONGROBAU Kft. az építőipari kivitelezés, felújítás és karbantartás területén, ezen belül a vegyipari környezetben végzi jellemzően feladatait.

A magas- és mélyépítőipar, közművek ivó és ipari víz, kommunális, ipari- és csapadékcsatornák kivitelezése és üzemzavarok elhárítása, építési szak- és szerelőipar, épületfenntartás és korszerűsítés, egyéb ágazatokhoz sorolt karbantartási készenléti szolgálat, építészeti – épületmérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás lebonyolítása jelenti a rendelkezésre álló kapacitás kitöltését.

A vonalas mélyépítési létesítmények kivitelezéséhez, karbantartásához, a precíz és pontos földmunka végzéséhez korszerű földmunkagépre van szükség, amit a Terra Hungária Építőgép Kft. –tól megvásárolt JCB típusú munkagép biztosít. A beruházás megvalósításával növekszik a hatékonyság, javul a fizikai munkavégzés körülménye.

A munkagépet a vonalas mélyépítési közművezetékek földmunkáinak a jobb és gyorsabb elvégzésére, az üzemelő vezetékek meghibásodásának a pontosabb feltárására kívánjuk használni.
Fontos megjegyeznünk, hogy a munkagép beruházásának megvalósulása esélyt ad újabb feladatok elnyerésére, azáltal növekedhet a munkaerő megtartásának, illetve bővítésének a lehetősége.

A Kft 19,9 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nemcsak egy új JCB 3CX kotró-rakodógépet vásárolt, hanem új munkahelyeket is teremtett.

A támogatás összege az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából származik.

Készítette: TRIAK KFT.